خدمات

طرح های ما

 

اهداف کلی شرکت:
1- بررسی و تحقیق در خصوص مسائل مختلف چغندرقند استان آذربایجان غربی و یافتن راهکار علمی و فنی کاشت داشت و برداشت و در نهایت افزایش عملکرد و کیفیت در هکتار میباشد.
2- نظارت بر شعبات جنوب استان کارخنه قند ارومیه و هدایت چغندر موجود در منطقه جنوب استان به کارخانجان شرکتهای تابعه (خوی- ارومیه- پیرانشهر)
3- اجرای پروژه های تحقیقاتی مرتبط با تغذیه بهینه چغندر قند، تراکم مطلوب در زراعت چغندر قند، کنترل آفات و بیماریها، کنترل علفهای هرز، روشهای مناسب آبیاری و مصرف بهینه آب.

 برای 4177 هکتار چغندر کشت شده توسط 2100 نفر کشاورز مقدار 7284 یونیت بذر بین چغندرکاران توزیع گردیده و بذور توزیعی از نوع بذر وارداتی KWS و BTS و واندرها و میباشند.
بازرسی مداوم مزارع تحت کشت توسط بازرسین شعبات و شرکت، و همچنین توصیه های مناسب با توجه به تشخیص کارشناس شرکت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.

بازدید از مزارع آلوده توسط بازرسین شعبات
با توجه با سرکشی های مستمر و مداوم که توسط پرسنل و کارشناسان شرکت تحقیقات و بهزراعی و همچنین بازرسین شعبات انجام گرفته وضعیت سبز مزارع در سطح خیلی خوب بوده و عملیات کاشت و داشت به نحو مطلوب انجام شده و همین امر باعث تامین بیش از 60% چغندر قند کارخانه قند ارومیه در سال 1402 گردید. که طبیعتا بدون انجام عملیات علمی چنین چیزی امکان پذیر نبود.
ب_ آموزش و تحقیقات :
برای تعیین نوع بافت خاک و میزان عناصر غذایی موجود در خاک مزارع کشاورزی، نمونه ی خاک تهیه و به آزمایشگاه شرکت تحقیقات و فنی مکانیزه چغندر قند ارومیه ارسال گردید و نتایج آنها جهت اعمال در مزراع به چغندرکاران تحویل و راهنمایی های لازم در این خصوص انجام شده است و همچنین آزمایشات برگ و دمبرگ چغندر برای تعیین جریان ازت در چغندر با ارسال برگ و دمبرگ به آزمایشگاه شرکت تحقیقات انجام شده و نتایج آن به صاحبان مزارع اعلام و برگه تجویز ازت به آنها ارائه گردیده است.
برای باز آموزی کارشناسان و کمک کارشناسان و ارائه اطلاعات فنی کلاسهای آموزشی در محل دفتر جدید در سیمینه بوکان توسط اساتید فنی (دکتر مامی مهندس یونسی و مهندس عبدالهی) به کلیه افراد که در کار تولید چغندر و مرتبط با چغندرکاران میباشند در هر هفته یک روز (روزهای چهارشنبه) با تدریس و استفاده از وسائل سمعی و بصری انجام شده و ادامه دارد.
در این کلاسها سعی شده است مطالب در مقاطع مختلف بصورت اختصاصی توضیح و راهنمایی گردد، بعنوان مثال در موقع خسارت آفت مشخص، آن افت بطور مشروح توضیح داده شود. در پایان هر دوره آزمون از پرسنل به منظور ارزیابی آنها انجام شده و نتایج آنها رضایت بخش بوده است.

 مزارع مختلف با بذرهای مختلف کشت شده تحت نظر قرار گرفته اند تا مقایسه عملکرد در کیفیت در موقع برداشت تا آنالیز دستگاه بتالایزر در آزمایشگاه انجام و نتایج جهت بهره برداری در سالهای آینده مورد استفاده قرار گیرد. انچه که بیشتر مورد توجه شرکت میباشد میزان شکر استحصالی مد نظر باشد و با توجه به محدویت هایی که در تامین آب مورد نیاز و هزینه های تولید چغندرقند میباشد از سطح کشت کمتری (احیای دریاچه ارومیه) عاید گردد. (ارتقا راندمان چغندر در هکتار و در نتیجه ارتقا شکر استحصالی در هکتار). تشویقاتی که با تحویل اقلام مورد نیاز چغندرکاران بصورت خرید اعتباری و تسهیل در تهیه آنها انجام میگیرد، تاثیر مثبتی بر انگیزه چغندرکاران برای تحویل چغندر به کارخانه قند ارومیه گذاشته است و استقبال خوبی از آن بعمل می آید.
بمنظور تقویت نیروی انسانی در مناطق چغندرکاری، 2 شعبه چغندر کاری، ( 1- شهر سیمینه بوکان 2- منطقه بین بوکان و شاهین دژ ) ایجاد و با نیروهای محلی بمنظور جذب چغندرکارهای فعال و با زمینهای بکر و بارور تعامل خوبی انجام گرفته و ادامه دارد.
در بخش نیروی انسانی علاوه بر تقویت بنیه علمی و فنی دو کارشناس با تجربه و یک کمک کارشناس مجرب و محلی نیز بکارگیری گردیده است. نامبردگان علاوه بر تجربه های عملی در مدیریت و کارشناسی، آشنایی خوبی با مردم و کشاورزان دارند که از این مزیت ها کمال استفاده بعمل می آید.
در بخش تحقیقات شرکت با بکارگیری از تخصص کارشناسان شرکت اقدام به راه اندازی مزارع آزمایشی در سطح 89.5 هکتار در مناطق مختلف جنوب استان نموده است . که با بکارگیری تجربه علمی در هنگام کاشت و داشت و برداشت محصول، و بالا بردن راندمان زمینهای آزمایشی کشاورزان علاوه بر تشویق و آموزش کشاورزان. باعث افزایش میزان عیار چغندر تحویلی و همچنین افزایش میزان استحصال شکر تولیدی کمک شایانی کرده است.

1

بررسی و تحقیق در خصوص مسائل مختلف چغندرقند استان آذربایجان غربی و یافتن راهکار علمی و فنی کاشت داشت و برداشت و در نهایت افزایش عملکرد و کیفیت در هکتار میباشد

نظارت بر شعبات جنوب استان کارخنه قند ارومیه و هدایت چغندر موجود در منطقه جنوب استان به کارخانجان شرکتهای تابعه (خوی- ارومیه- پیرانشهر)

3

 اجرای پروژه های تحقیقاتی مرتبط با تغذیه بهینه چغندر قند، تراکم مطلوب در زراعت چغندر قند، کنترل آفات و بیماریها، کنترل علفهای هرز، روشهای مناسب آبیاری و مصرف بهینه آب.

  • ردیفنام منطقهتعداد چغندرکارمیزان کشتسبز نهایی 
    1بوکان774.5770.5744.5 
    2شاهیندژ691685671.5 
    3محمدیار411.5407.5403.5 
    4مهاباد 1815813795 
    5مهاباد 2744710670 
    6میاندوآب809.5791771.5 
    جمع:4245.541774056

الف – تامین چغندر قند برای کارخانه قند ارومیه (بیش از 60% چغندر مصرفی سال 1402)
ب- فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی
الف – تامین چغندر قند برای کارخانه قند ارومیه: با توجه به اهداف ذکر شده شرکت و لزوم توجه به توسعه کشت چغندر در مناطق جنوب استان و ارتقا کیفی و کمی چغندر در مناطق پنجگانه بوکان – شاهیندژ – مهاباد و مکریان – میاندوآب و محمدیار، شرکت فعالیتهای مرتبط با موضوع وظایف محوله را با همکاری بخش کشاورزی کارخانه به شرح زیر انجام داده و در ادامه برای تکمیل فعالیت ها تا تحویل محصول چغندر به کارخانه انجام میدهد:

انعقاد قرارداد کشت با 2277 نفر از چغندرکاران بترتیب محمدیار 280 نفر بوکان 383 نفر مهاباد یک 474 نفر مهاباد دو 385 نفر میاندوآب 476 نفر و شاهیندژ 279 نفر که جمعا 2277 نفر با مجموع 4747 هکتار که به تفکیک مناطق به شرح جدول روبرو  میباشد.

با عنایت به جدول فوق در کل 98.3% قرارداد کشت، منجر به کشت گردیده و 97.1% کشت انجام شده سبز گردیده است.